EKE Rakennus Oy - As. Oy Töölön Castellum

Tässä EKE Rakennuksen asuntokohteessa haasteita tuottaa ahdas tontti ja sijainti Helsingin ytimessä. Tämä tarkoittaa sitä, että projekti tulee saattaa loppuun tehokkaasti, mutta ilman virheitä. Lean 4D:n ratkaisut auttoivat ratkaisemaan näitä haasteita.

Teimme kyseiseen projektiin alustavasti RAK-aikataulun. Tämä kuitenkin laajeni hyvin pian koskemaan myös maanmuokkausta ja nostureita. Maanpintamallien avulla aikataulutimme ja havainnollistimme totuudenmukaisesti maanrakennuksen. Teimme kohteeseen nosturiselvityksen, mallintaen tämän myös itse aikatauluun.
Kohteessa haastavinta olivat todella ahdas tontti ja sijainti Helsingin keskustassa. Ahdas tontti tarkoitti sitä, että nostureiden asettelu ja kulkuväylän aikaansaaminen vaativat paljon työtä, mutta 4D mallinnuksen avulla pystyimme kokeilemaan mallinnuksilla erilaisia vaihtoehtoja. Erilaisia kulkuväyliä ja nosturimalleja ja niiden sijoituksia. Sijainti Helsingin keskustassa tarkoitti sitä, että työ tuli saada tehtyä mahdollisimman nopeasti ja kerralla oikein. 4D osoitti myös kyvykkyytensä rakennusten erikoisen ja haastavan runkorakenteen tehokkaassa aikataulutuksessa.
Syystä että 4D antaa mahdollisen virtuaalirakentamiseen ja kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja, lopputuloksena oli tehokas aikataulu, joka oli kaiken lisäksi hyvin toteutettavissa minimaalisilla riskeillä. Tämä johtui siitä, että kykenimme virtuaalirakentamaan, eli simuloimaan koko rakennusprosessin, kokeilemaan, että onko se toimiva.

Katsele alta kuvia ja videoita, mediasta löytyy myös powerpoint muotoinen case study!

Lukuina

7996

Bruttoneliötä

?

Budjetti

5

L4D:n aikataulun toteutusaika kuukausina

Media